8 ingyenesen letölthető betétlap az Életszövőhöz!

Igazi meglepetéscsokorral készültünk Nektek 2018 elejére. Az idei évtől ingyenesen letölthető tartalmakat is közzéteszünk az eletszovo.hu oldalon, hogy még tökéletesebben tervezhesd meg mindennapjaidat. A letölthető pdf fájlok nyomtatás után az Életszövő határidőnapló kiegészítő lapjaiként a naptár végén lévő mappába méretre vágás után (kb. A5-ös méret) tökéletesen beleilleszkednek. Kezdetnek 8 kiegészítő lapot készítettünk Nektek.

Figyelem! Az ingyenes letöltés a webshop linkre kattintva a többi termék között “nyomtatható kiegészítő lapok” néven található és regisztrációhoz kötött!

Lássuk is ezeket sorra:

Kiegészítő lapok

 

1. Folyadékbevitel követő

Az ajánlott napi folyadékbevitel felnőttek számára napi 2-2,5 l (nyáron a nagy melegben természetesen ennél több). A folyadékbevitel követő segít ezt észben tartani. Mindig, amikor megiszunk egy pohár vizet, tejet, gyümölcslét vagy más folyadékot, befesthetünk egy poharat. Napi 8 pohár (8 x 2,5-3 dcl) besatírozása után nyugodtak lehetünk, hiszen mindent megtettünk az ajánlott napi folyadékbevitel érdekében.

 

Folyadékbevitel napló
Folyadékbevitel napló

2. Bevétel / kiadás követő

A bevétel / kiadás tervező segít megtervezni a havi költségvetést, vagy bármilyen projekt, rendezvény, stb. költségvetését. A „tétel megnevezése” oszlopban értelemszerűen beírjuk a bevétel/kiadás tárgyát (pl. villanyszámla), ezután a „+/-” oszlopban megadjuk, hogy bevételről vagy kiadásról van-e szó. A következő oszlopban az összeget, a „fizetési mód” oszlopban a tranzakció típusát (pl. készpénz, banki átutalás vagy csekk) adjuk meg. A „határidő” oszlop segít nyomon követni befizetéseink vagy az általunk kiállított számlák befizetési határidejét. A „fizetve” oszlopban a megvalósult tranzakció dátumát tüntethetjük fel. A lap alsó részén összesíthetjük bevétel és kiadás oszlopainkat, majd kiszámolhatjuk és feltüntethetjük aktuális egyenlegünket.

 

Bevétel / kiadás tervező
Bevétel / kiadás tervező

3. Heti menü tervező

A heti menü tervező nemcsak a háziasszonyok számára készült, hanem azoknak is, akik szigorított étrendet, diétát követnek vagy a csupán fogyni szeretnének. Megtervezhetjük egy hétre előre reggeli, ebéd, vacsora menünket, de a desszert/snack és a gyümölcs is külön kapott helyet. Az egyes étkezésekhez tartozó négyzetek alsó részében a színes szaggatott vonalon belülre bármilyen számunkra hasznos információt feltüntethetünk, pl. az étel energiatartalmát vagy cukorbetegség esetén pl. az étkezés előtt beadott inzulin mennyiségét vagy a mért vércukor szintet.

 

Heti menü tervező
Heti menü tervező

4. Fitness napló

A fitness napló segítségével rendszeres (vagy kevésbé rendszeres) testmozgásunkat tervezhetjük meg és követhetjük. Heti lebontásban írhatunk edzéstervet, feltüntethetjük az edzés típusát (kondi, tenisz, futás, stb.), a fókuszált izomcsoportokat. A következő oszlopban futás, úszás, biciklizés esetén a sportolással töltött időt / megtett utat jegyezhetjük le, majd az elégetett kalóriát ill. a sportolás napján mért aktuális testtömegünket. A fitness követő utolsó oszlopa gondoskodik a megfelelő folyadékbevitelről ill. annak jelöléséről is.

 

Fitness tervező
Fitness tervező

5. Jelölő naptár

A jelölő naptár segítségével a bullet journalnál megszokott módon „habit tracker” formában követhetjük napi rutinjaink elvégzését vagy azok hiányát. Az első függőleges oszlopban először megadjuk a hónap nevét, majd alatta sorban a különböző szokásainkat, tevékenységeinket amelyeket követni szeretnénk. Két csoportra érdemes ezeket bontani: olyan szokásokra, amelyeket rendszeresen és hatékonyabban szeretnénk végezni (olvasás, rendszeres étkezés, napi rendszeres testmozgás), valamint olyanokra, amelyektől szeretnénk megszabadulni (dohányzás, nassolás, túlzott éjszakázás).

 

Jelölő naptár
Jelölő naptár

 


Alábbiakban összegyűjtöttünk pár ötletet, miket tudsz nyomon követni a jelölő naptárban:

Személyes:

 1. Időben ágyba kerültem (pl. minden nap 22 óráig)
 2. Meghatározott (pl. 8) órát aludtam
 3. Könyvet, könyvfejezetet olvastam
 4. Nem néztem TV-t
 5. Nem költekeztem
 6. Elalvás előtt fél órával már nem mobiloztam
 7. Meditáltam / jógáztam
 8. Kevesebb, mint 30 percet töltöttem a közösségi média oldalaimon
 9. Felhívtam a szüleimet
 10. Befizettem a számlákat

Egészség:

 1. Gyümölcsöt ettem
 2. Zöldséget ettem
 3. Sportoltam
 4. Megittam 8 pohár vizet
 5. Nem ittam üdítőitalt
 6. Nem ittam alkoholt
 7. Nem ittam kávét
 8. Nem dohányoztam
 9. Nem nassoltam
 10. Bevettem a gyógyszereimet

Közösségi média:

 1. Facebook posztot írtam
 2. Instagram képet posztoltam
 3. Ötleteket lestem a Pinterestről
 4. Snapchat fotót posztoltam
 5. YouTube vidót készítettem

Háztartás:

 1. Takarítottam
 2. Porszívóztam
 3. Felmostam
 4. Mostam
 5. Mosogattam
 6. Főztem
 7. Sütöttem
 8. Desszertet készítettem
 9. Bevásároltam
 10. Megöntöztem a növényeket

Gyerekek:

 1. Nem nassoltak a gyerekek
 2. Rosszul viselkedtek
 3. Betegek
 4. Eleget ittak
 5. Ettek zöldséget
 6. Ettek gyümölcsöt
 7. Nem ittak üdítőitalt
 8. Elkészítették a házi feladatot
 9. Elmentek pótórára
 10. Napi alvással töltött órák száma

Suli:

 1. Tanultam a vizsgára
 2. Elkészítettem a házi feladatot
 3. Dolgoztam a szakdolgozatomon
 4. Voltam pótórán
 5. Megtanultam 10 új szót

Vegyes:

 1. Adományoztam/jótékonykodtam
 2. Új készséget tanultam
 3. Kertészkedtem
 4. Ébresztő óra nélkül keltem
 5. Új ruhát vettem

6. Névjegy

A névjegy kiegészítő lap 20 névjegy feltüntetésére alkalmas, amelyen a lakcím, telefonszám, e-mail cím és egy info mező kapott helyet.

 

Névjegyek
Névjegyek

7. Elolvasott könyvek

Az elolvasott könyvek / tervezett elolvasni való könyvek kiegészítő lap segítségével megtervezhetjük akár az éves elolvasásra szánt könyvek listáját grafikus formában. Nincs más dolgunk, csak kis betűkkel kitölteni az elolvasott vagy tervezett könyvek címeit, majd ha elolvastuk, besatírozhatjuk valamilyen számunkra szimpatikus színnel. A könyvek elolvasásának mértékét is követhetjük, ha az olvasás ütemében, nem egyszerre, hanem fokozatosan festjük be a könyveket.

 

Elolvasott könyvek
Elolvasott könyvek

8. Célok / bakancslista

Nem maradhatott ki a célok / bakancslista kiegészítő lap sem. Ennek az oldalnak a segítségével felállíthatjuk akár napi / heti / havi / éves de akár életcéljainkat is. Célszerű az első három helyre a kiemelt célokat, a többi helyre az egyéb, kevésbé fontos célokat írni. Az utolsó oszlop arra szolgál, hogy feltüntessük az elérendő cél dátumát, majd kipipáljuk, ha sikerült azt megvalósítani.

 

Célok / bakancslista
Célok / bakancslista

 

Figyelem! Az ingyenes letöltés a webshop linkre kattintva a többi termék között “nyomtatható kiegészítő lapok” néven található és regisztrációhoz kötött!

Vélemény, hozzászólás?