3 dolog, amit eddig nem tudtál az Életszövőről

1. Kik készítik az Életszövőt? Mekkora csapat áll a háttérben?

 

Az Életszövő a Naptárak.com on-line naptár portál megalkotóinak a weboldal 10 éves évfordulója alkalmából elkészített nyomtatott terméke. Az eredeti kis csapat két személyes családi vállalkozás, de a termék születésénél és gyártásánál azonban már sokkal többen bábáskodnak. Mivel az Életszövő megvásárlásánál rengeteg egyedi rendelési lehetőség van, a rendelési időszak kezdetétől fogva folyamatos munkavégzés történik, ami magában foglalja a logisztikától kezdődően a naptár kiegészítőinek manufaktúra munkában történő elkészítését. Ebben a kb. 5-6 ember vesz részt. Azonban ha tágabb értelemben a nyomdai munkáktól a dekoros kollégákig mindenkit beszámítunk a rendelési időszakot megelőző előkészítő időszakból, akkor azt mondhatjuk, hogy további 10-12 szakember keze nyoma biztosan ott van a naptárakon.

 

2. Milyen alapanyagokból készül az Életszövő?

 

Az Életszövő valamennyi alapanyagát gondosan választottuk ki, hogy az a naptár használata során a lehető legjobb élményt nyújtsa. Így pl. odafigyeltünk a papír vastagságra, hogy ne üssön át az írás a használat során. Külön méretre szabtuk az idei naptár simítózáras tasakját, hogy az tökéletesen illeszkedjen a naptárba a lehető legjobb helykihasználással. A mappa külső oldala matt fóliát kapott, hogy ellenállóbb legyen. Hosszasan kutattunk a legjobb vonalzó alapanyag érdekében, ami elegendően rugalmas, ugyanakkor vékony is, hogy zavartalanul bárhová be lehessen pattintani a naptáron belül. Külön több hetes kutatómunkánkba került az általunk legjobbnak gondolt elasztikus pánt alapanyag beszerzése, melyet a kínai beszállítóktól az Egyesült Államokig mindenfelé kerestünk, miután hazai beszállító nem tudta az általunk elvárt minőséget biztosítani. Külön odafigyeltünk az emlékőrzők és könyvjelzők, valamint a hónap jelölő fülek alapanyagaira, hogy az kellően rugalmas, ugyanakkor strapabíró legyen. Mindent összegezve az alapanyagok nagy része hazai, ugyanakkor néhány esetben itthon nem találtuk meg a számunkra megfelelő anyagokat, kellékeket, ezért azokat a világ több különböző pontjáról tudtuk csak beszerezni.

 

3. Mi készül kézimunkával az Életszövőben?

 

Tulajdonképpen a nyomdai munkát leszámítva szinte minden! Egyenként, kézzel készül az irattartó mappa, a könyvjelző, az emlékőrzők, a hónap jelölő fülek, melyek naptárba illesztése szintén egyenként kézzel történik! Egyenként vágjuk és kerekítjük a vonalzókat, egyenként manufaktúra munkában készülnek az elasztikus pántok. Egyedileg, megrendelést követően készülnek a névre szabott előlapok és az üdvözlőkártyák is.

 

Életszövő pánt
Életszövő pánt

Vélemény, hozzászólás?