5 kulisszatitok az Életszövő határidőnaplóról

Az alábbiakban 5 olyan kulisszatitkot osztunk meg veletek, amelyek az Életszövő határidőnapló történetével vagy készítésével kapcsolatosak és műhelytitokként kezeltük. Mostanáig.

1.

Akinek volt vagy van Életszövője, bizonyára feltűnt, hogy a lapok vastagabbak, mint egy hagyományos irodai papír lapjai. Bizony oda kell figyelni, hogy mivel írunk a vékonyabb lapokra, hiszen pl. egy tűfilc könnyedén átüthet a lap túloldalára. Az Életszövő lapjainak rostjai és vastagsága közel duplája (egész pontosan 1,75-szerese) egy hagyományos irodai papírnak, így bátrabban írhatunk az Életszövőbe anélkül, hogy látnánk az írás nyomát a másik oldalon.

 

2.

A 2020-as kiadású Életszövő 3 mm vastagságú kemény fedéllel rendelkezik, hogy még nagyobb védelmet nyújtson a napló használata közben. Az avatatlan szemnek talán nem tűnik fel, de a fedél vékony karcálló matt fóliaborítással rendelkezik, így a kisebb karcolások ugyan elsőre meglátszanak a fedélen, de egy erőteljes törléssel eltávolíthatók.

 

3.

Az Életszövő 100%-ban Magyarországon készül, amire büszkék vagyunk és erre törekedtünk az alapanyagok esetében is, azonban be kellett látnunk, hogy néhány kiegészítő alapanyag Magyarországon nem beszerezhető. Így pl. az elasztikus pánt alapanyaga Franciaországból érkezik, a formagemkapcsok Kínából, a csomagoláshoz felhasznált selyempapír pedig Angliából.

 

4.

Az Életszövő logo-ja igazi evolúción esett át még mielőtt a nagyközönség elé tártuk a jelenlegi változatot. Az alábbi képeken a kezdeti próbálkozások láthatók.

 

5.

Négy évvel ezelőtt az első Életszövő még kis példányszámban, digitális nyomtatással készült. Az Életszövő ma már nagyipari körülmények között, ofszet nyomással, a fémes csillogású oldalak pedig speciális, hideg ezüst fóliázási technológiával készülnek!

 

Vélemény, hozzászólás?